HBV Comsava

Comunicació

ISGlobal (Institut de Salut Global de Barcelona)

18 de febrer de 2021

KOFFEE Comunicació

Disseny Gràfic, Comunicació

HBV Comsava és un projecte impulsat per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) que té com a objectiu utilitzar diagnòstics de punts d’atenció en entorns comunitaris per identificar i relacionar-se amb els migrants africans (ghanesos i senegalesos) infectats amb el virus de l’hepatitis B (HBV) que viuen a la zona metropolitana de Barcelona.

Briefing

Creació de la identitat gràfica del projecte i l’aplicació als diferents materials necessaris per la seva comunicació, amb el requisit que ha de ser un disseny proper per a la comunitat africana de Barcelona.

Logotip

El concepte gràfic que es treballa per al logotip es basa en treballar la silueta del continent africà i suavitzar-la per a que s’assimili al contorn d’un fetge, ja que el projecte tracta sobre la hepatitis, una malaltia hepàtica. Es crea una versió plana i en negatiu del logotip per assegurar la correcta reproducció en entorns on el degradat del logotip positiu no sigui reproduible.

Tipografia i Color

Tipogràficament s’escull la família DIN en els seus pesos Bold i Regular per a tots els elements del logotip i titulars de la comunicació. Aquesta és una tipografia moderna, amb força i minimalista que deixa el protagonisme als elements gràfics del disseny. Per als blocs de text dels materials i aplicacions s’escull la Gotham en els seus pesos Light i Bold, ja que es complementa amb la tipografia principal i permet una millor llegibilitat.
A nivell cromàtic s’utilitzen el taronja corporatiu d’ISGlobal (per associar el projecte amb la institució) i un vermell i blau cel intensos, que contrasten i creen un impacte visual potent, recordant als vius estampats africans. Com a color secundari, s’utilitza un groc que potencia el contrast amb els colors principals i li dona vitalitat al disseny.

Aplicacions

Per a la comunicació del projecte als punts d’informació i diagnosis es creen dos materials. En primer lloc un flyer DIN-A5 per a la difusió d’informació relacionada amb el projecte i les caracter´ístiques de la malaltia. I en segon lloc, un roll up per a captar l’atenció de les persones als punts físics de difusió.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!